Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад с лук и зехтин

Мармалад с лук и зехтин

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1115004442
Мармалад с лук и зехтин
Снимка: Нина Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
"Приберете обратно филийките, с този мармалад се мажат меса"

Необходими Продукти

  • червен лук - 500 г
  • захар - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • балсамов оцет - 100 мл
  • червено вино - 250 мл
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци и го сложете в дълбок тиган. Сложете зехтина и на умерено силен котлон и задушете лука.

Когато лукът омекне, прибавете захарта и бъркайте, докато се карамелизира.

След това прибавете оцета и бъркайте, докато цялата течност се изпари.

Изсипете виното и продължете да бъркате, докато и виното почти се изпари.

Вдигнете от котлона и добавете маслото. Разбъркайте добре и оставете да изстине.

След това сипете в бурканчета и съхранявайте мармалада в хладилник за най-много 14 дни.

Мармаладът с лук и зехтин е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: