Плодова пита с карамелизирани плодове

08/05/2018
"Сигурно сте опитвали всякакви плодови пити, но няма как да пропуснете това изкушение с карамелизирани плодове "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 350
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плодовете на филийки с дебелина 1/2 см., без да ги белите. Поръсете с лимоновия сок, за да не потъмняват.

В широк тиган с незалепващо покритие разтопете маслото и посипете равномерно захарта с щипката сол.

Щом захарта се разтопи и започнат да излизат мехурчета сложете парченцата плодове на един пласт, ако е възможно.

Изчакайте да се карамелизират и разтърсете тигана или обърнете бързо с щипка всяко парче, за да се карамелизира и от другата страна.

Оставете така на най-ниската степен на котлона или отстранете от него. Включете фурната да загрее до 180 градуса без вентилатор.

Заемете се с тестото, като разбиете на пухкав крем маслото с пудрата захар. Добавете яйцата едно по едно разбивайки и накрая пресейте брашното с бакпулвера към сместа, разбърквайки ръчно или продължавайки с миксера, но на бавна скорост и за кратко.

Получената хомогенна смес сипете в тавичка с диаметър 24-25 см., покрита с хартия за печене, и заравнете на тънък пласт.

Отгоре подредете карамелизираните плодове и посипете с остатъчния гъст карамелен сос. Печете в загрятата вече фурна около 15-20 минути или до златист загар и суха клечка.

Когато готовата плодова пита изстине поръсете с пудра захар. Да ви е скадко!

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар