Начин на приготвяне
Дреболиите се почистват, измиват и варят около 30 минути. Режат се на дребно и се задушават с мазнината. Прибавят се нарязаните гъби, лук, джодженът, магданоз, ориз, червен пипер, девесил, магданоз, стафиди и бульон. Подправя се с кимион.
С така приготвената плънка се пълни агнето и се зашива.
Агнето предварително трябва да е осолено отвътре.
В тава се слагат на разстояние дървени пръчици и върху тях се поставя агнето, за да не залепне. Върху агнето се разпределят резенчета краве масло и се покрива, колкото е възможно, с булото, а около него в тавата се редят цели обелени картофи.
С тавата се слага в трап, в който предварително е горял огън в разстояние на 4-5 часа. Трапът се покрива с ламарина, а тя се замазва с кал, в която има сол, за да не се напуква.
Отгоре върху ламарината се пали огън и се поддържа по време на печенето, което продължава 5-6 часа