Бразилско кълцано

Владка ПанайотоваВладка ПанайотоваПомощник Готвач13441
09/05/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо45
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешки шол - 500г
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • пресен лук - 2 стръка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • чушки - 2 бр. зелени пресни
  • домати - 1 бр.
  • телешки бульон - 2 кубчета
  • риган - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • зелени маслини - 200 г с чушка
  • ориз - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се реже първо на филийки по посока на влакната и после напречно на дребни кубчета. Запържва се до зачервяване в силно загрято масло.

Добавят се нарязаните на колелца лук и чесън, пиперките на дребно, домат на кубчета. Овкусява се с двете кубчета бульон.

Налива се около 1 к.ч. вода /трябва да е под нивото на продуктите/.

Ястието къкри около 40 минути до омекване на продуктите.

Подправя се с риган и се добавят нарязаните на дребно яйца и къкри още 1-2 минути.

Оризът се сварява на пара.

В чинията се оформя венец от сварен ориз, върху който се посипват нарязаните на кръгчета маслини и в средата се изсипва от ястието.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар