Начин на приготвяне
Обелете и нарежете патладжана на кръгове. Посолете го и оставете за около 40 минути настрана.
Нарежете телешкото месо на хапки. Загрейте част от олиото в тиган на умерена температура и изпържете телешките хапки до златисто за около 15 минути.
Посолете и добавете една чаена чаша вода. Захлупете с капак и задушете месото до пълно омекване, като разбърквате периодично или около 30 минути.
Междувременно нарежете почистените предварително лук и чушки на едро. Нарежете патладжана на кубчета. Настържете доматите.
Изпържете патладжана в предварително загрято олио за около 15 минути. Извадете върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина. Запържете лука и чушките до омекване или около 15 минути.
Добавете настърганите домати, патладжаните и месото. Оставете на котлона още около 5 минути. При готовност поръсете с нарязан магданоз и настъргано сирене.
Адаптирано от Меню