Задушено Телешко Шпиковано

11/05/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо606
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от бут се начуква и се шпикова със сланина, нарязана на тънки лентички, моркови и малко от целината - също на лентички, които напъхваме в разрезите, които сме направили с нож.

Натрива се с черния пипер и се пържи в мазнината. Трябва да е зачервено месото отвсякъде, добавят се морковът, целината и коренът от магданоз, нарязани на ситно, и те леко да се запържат, посолява се и се добавя 1 ч.ч. вода.

Ястието се захлупва плътно да се задуши месото, като от време на време се долива с останалата вода (гореща). Пробваме месото с вилица - трябва да е меко при набождане и да не излиза кървава струйка.

Прибавят се доматите, нарязани на ситно, а след 30 минути - 1 ч.ч. разбито кисело мляко.

Оставя се ястието да къкри за 10 мин на слаб огън. Изважда се месото и се реже на тънки филийки.

Сосът се прецежда прибавя се виното и ври още 6-7 мин.

С него се залива месото и се поднася.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар