Задушено Телешко Шпиковано

Задушено Телешко Шпиковано2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • целина - 1 резен
  • корен от магданоз - 1
  • домати - 2 бр.
  • вино - 1/2 ч.ч.
  • гореща вода - 2 ч.ч.
  • сланина - 150г
  • черен пипер - 1ч.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото от бут се начуква и се шпикова със сланина, нарязана на тънки лентички, моркови и малко от целината - също на лентички, които напъхваме в разрезите, които сме направили с нож.

Натрива се с черния пипер и се пържи в мазнината. Трябва да е зачервено месото отвсякъде, добавят се морковът, целината и коренът от магданоз, нарязани на ситно, и те леко да се запържат, посолява се и се добавя 1 ч.ч. вода.

Ястието се захлупва плътно да се задуши месото, като от време на време се долива с останалата вода (гореща). Пробваме месото с вилица - трябва да е меко при набождане и да не излиза кървава струйка.

Прибавят се доматите, нарязани на ситно, а след 30 минути - 1 ч.ч. разбито кисело мляко.

Оставя се ястието да къкри за 10 мин на слаб огън. Изважда се месото и се реже на тънки филийки.

Сосът се прецежда прибавя се виното и ври още 6-7 мин.

С него се залива месото и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: