Солунска баница с пресен лук и сирене

Мина ДимитроваМина ДимитроваИноватор232212
10/05/2018
"Всички пътища водят към ... Солун, защото знаете ли там каква разкошна баница с пресен лук и сирене правят "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 731
  • Преглеждания за месеца231
  • Преглеждания за седмицата48
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В равни количества зехтин и масло се запържват нарязаните на тънки колелца лук за 5-6 минути под капак на тих огън.

Овкусява се с малко риган и се охлажда, като се налива студеното прясно мляко.

Когато е охладен лукът, прибавяме яйцата и натрошеното сирене.

Кръгла тава се маже със зехтин. Взимат се две кори между тях се мажат със зехтин.

В единият край се поставя от плънката и се навива на руло. Всяко руло се поставя в тавата от средата на тавата към края.

Продължава се по същия начин, докато свършат корите и плънката.

Пече се в предварително загрята фурна около 180 градуса до зачервяване около 40-50 минути

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Веско Иванов
Веско Иванов
09.06.2019 15:26
Любима на солунските братя. Прави се около 24 Май. Дори гърците я ядат.
0
0
Яница Николова
Вкусотия!
1
0
Петя
Петя
12.05.2018 00:08
Изключително вкусна и свежа баница! Благодаря за рецептата!
1
0