Лапад стерилизиран в буркани за зимата

Sevdalina IrikovaSevdalina IrikovaМастър Шеф79323810801
11/05/2018
"И баба знае за готви със свеж лапад, но ако искате да си го имате през цялата година, вижте как да го стерилизирате"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 742
  • Преглеждания за месеца226
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • лапад
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесен начин да съхраним и запазим вкусовете и полезните съставки на пролетни зелении, консервирайки ги в буркан.

Измийте внимателно листата от лапада. Сгънете ги на две и прекарайте острието на нож точно покрай жилата, за да я премахнете.

Кипнете вода със сол в тенджера и бланширайте листата на лапада за минута -две.

Ако желаете да съхраните по-едрите листа, използвайки ги за сарми, бланширайте първо тях за минута.

Непосредствено след топлинната им обработка ги топнете в съд с ледена вода. Отцедете и внимателно ги подредете в подходящи буркани.

Отцеденият лапад за готвене нарязваме на едро и поставяме в сухи буркани, притискайки го плътно.

Стерилизираме 20 минути от кипването на водата.

Лападът е чудесна съставка в много рецепти, с които ще разнообразим зимната трапеза - като пюре от лапад, яхнии, задушен с ориз, супа, зелена баница, гювеч, каша, пържен с праз и яйца, сармички от него и много други вкусотии.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар