Еврейски кифли

Еврейски кифли1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г яйца - 4 бр. масло - 2 с.л.
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • мая - 1 и 1/2 ч.л., размита в 2 с.л. топла вода
  • прясно мляко - 1 и 1/4 топло
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо върху котлона се поставя дълбок съд с вода да заври, докато тестото бъде омесено.

Пресява се брашното, прави се кладенче и всички продукти се сипват в средата, замесва се тесто.

Меси се тестото, докато започне да прави мехурчета. Разделя се тестото на еднакви топчета, а те се правят на фитили и оформят гевречета (фитилите трябва да обхващат китката).

Пускат се във врящата вода по 1-2 и след като изплуват, се изваждат да се отцедят от водата.

В тавичка, намазана с олио, се редят гевречетата, посипват се внимателно със захар и се пекат до зачервяване в загрята фурна на 250°C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: