Начин на приготвяне
Тиквичките се стържат, посоляват и се оставят в гевгир да се отцедят.
На умерен огън за около минута се задушава нарязаният лук. Добавят се тиквичките, усилва се огънят и се пържи още 2-3 минути. Посолява се много внимателно, подправя се с нарязания магданоз и мащерката.
Отделя се от котлона.
Доматите се издълбават с лъжичка, след като им е отрязано капачето, посоляват се отвътре, обръщат се с издълбаната част надолу и се оставят около 10 минути да се отцедят.
Във всеки домат се слага малко сирене, плънка, пак малко сирене, поръсва се с галета, за да се получи хрупкава коричка. Редят се в тава, в която се сипва малко вода и струйка мазнина.
Пълнените домати се пекат около 30 минути в умерена фурна 180 градуса.
Капачетата не се изхвърлят, а с тях се захлупват доматите преди сервиране.
Пълнените домати с тиквички са много вкусни!
Коментари