Хайдушки сарми

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Хайдушки сарми1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
20 бр.

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 г
  • сланина - 200 г
  • кисело зеле - 1.5 кг
  • червен пипер - 5 г
  • черен пипер
  • сол
  • подправки - други, по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото и сланината нарежете на дребни парченца.

Поръсете ги със сол, черен и червен пипер, а по желание може да добавите още други подправки, като чубрица, кимион, лют червен пипер или стрити сушени люти чушки и т.н.

Почистете зелевите листа от грубите части и във всяко листо сложете по 2-3 парченца от сланината и месото.

Завийте сармите и ги подреждайте в тенджера, като между редовете слагайте тънки листа сланина.

Залейте сармите в топла вода и сложете да се задушават на тих огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
46
32
20
10
Дай твоята оценка: