Свински език на скара

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Свински език на скара1 / 2
12/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • сланина - 50 г пушена или солена
  • свински език - 1 бр.
  • корени за супа - 1 връзка
  • черен пипер - 7 - 8 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • оцет - 1 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вода поставяме добре измития свински език и варим за около 20 минути.

Когато изтече времето, към водата добавяме едро нарязаните корени за супа, черния пипер, дафиновия лист и оцета.

Продължаваме да варим до готовност.

Вадим езика, обелваме и шпиковаме с ивици от сланината.

Езика нарязваме на по-дебели филии, намазваме с горчицата, потапяме в олиото и поставяме на средно умерено загрята скара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: