Черешов чийзкейк с шоколадово бадемов блат

Владка ПанайотоваВладка ПанайотоваПомощник Готвач13441
11/05/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо132
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • блат
  • какаови бисквити - 200 г
  • сурови бадеми - 50 г
  • краве масло - 70 г
  • захар - 50 г
  • плънка
  • извара - 500 г
  • заквасена сметана
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • Топинг
  • череши - 1/2 кг
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 - 2 с.л.
  • вода - 1 - 2 с.л.
  • желатин - 1 с.л.
  • бадемова есенция - капка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чийзкейкът е за тава с диаметър 20 см.

Смилат се поотделно бисквитите и бадемите и се размесват. Добавят се захарта и разтопеното краве масло и се размесват добре. Прехвърля се в кексова форма с пръстен, за да може да се отдели и се разстила по дъното и малко по стените, като се притиска с лъжица.

Запича се около 10 минути в предварително загрята до 220 минути фурна, докато стегне.

Разбиват се изварата и сметаната до получаване на мек крем. Добавя се захар и ванилия и се разбива няколко минути до поемане на захарта. Прибавят се разбитите яйца и се разбива още около 3 минути. Изсипва се върху блата.

Пече се в не много силна фурна около 160 градуса за около 20-30 минути, докато се стегне. Охлажда се.

Почистените череши от костилките, захарта, лимоновия сок, водата и есенцията се кипват няколко минути, докато се разтопи захарта.

Добавя се разтопеният желатин и се разбърква добре. Охлажда се и се разпределя върху охладения чийзкейк.

Охлажда се преди сервиране.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар