Гювечета с пилешко и зехтин

Ася ЗаевскаАся ЗаевскаПомощник Готвач20722450
12/05/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо881
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с пилешкото филе, което нарязваме на средно големи кубчета, прехвърляме в купа и овкусяваме със сол, черен пипер, малко босилек и 5 с.л. зехтин. Покриваме го със свежо фолио и го оставяме в хладилник за 30 мин.

През това време приготвяме останалите продукти. Измиваме, обелваме и нарязваме на кубчета (средни) картофите.

След това ги разпределяме в 3 гювечета. Поръсваме с малко сол.

Отгоре им разпределяме почистените и нарязани на лентички чушки.

Изваждаме маринованото пилешко филе и го разпределяме по равно в гювечетата. Добавяме и нарязания на полумесеци лук, а най-отгоре поръсваме с наситнените краставички.

Заливаме гювечетата с по 30 мл вода. Поръсваме с по 1 с.л. зехтин и за финал с по 1 с.л. галета.

Затваряме ги и печем на 220 градуса за около 50 мин или до готовност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар