Начин на приготвяне
В плешката се прави джоб между кожата и месото или ако е по-тънка, между месото и ребърцата, прорязваме с нож джоба, който ще пълним.
Натриваме първо солта и така изчакваме, докато приготвяме плънката.
Пресните гъби почистваме и измиваме.
Нарязваме лука и го задушаваме до омекване, добавяме гъбите, нарязани на филийки, и разбъркваме добре. Добавяме измития ориз и 2 ч.ч. гореща вода, черния пипер, червения пипер, джоджена, магданоза и копъра наситнени.
Ври, докато набъбне оризът и поеме водата (ако ви се стори суров, добавете малко вода).
Пълним плешката с тази плънка и я зашиваме. Натриваме и маста и червения пипер върху плешката и печем в по-дълбока тавичка, като наливаме 2-3-водни чаши бульон или вода.
Отгоре слагаме алуминиево фолио, за да не изгори пиперът още в началото.
Когато е почти готово, махаме фолиото, за да се зачерви.
Сосът трябва да остане само 1 чаша в тавата.