Начин на приготвяне
Патладжанът, без да се бели, се нарязва на парчета, осоляват се и след 15 минути се изстискват с ръце от горчивия сок.
Тиквичката и пресните картофи се измиват хубаво и се нарязват на парчета - картофите, ако са от малките, се оставят цели. Морковът, лукът и чесънът се обелват и наситняват.
Всички зеленчуци се прехвърлят в гювеча, добавя се нарязаното на парчета месо (свинско, телешко, пилешко), добавят се подправки на вкус - сол, черен пипер, чубрица, лют червен пипер, олиото и домашния пилешки бульон.
Разбърква се внимателно всичко и гювечът се похлупва.
Слага се в студена фурна и се загрява на 200 градуса. След загряване на фурната се пече около 2 часа.
В края на печенето може да отхлупите капака, за да се изпари част от бульона и да се запече отгоре.
Поръсва се при поднасянето с магданоз.
Гювечът с три Вида Месо е готов.
Коментари