Свински късчета с пържен ориз

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
1511
1415
1545
5
13/05/2018
"Свински късчета с пържен ориз - късчета кулинарно щастие за чревоугодници "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 221
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • свинско месо - 800 г
  • ориз - 1 в.ч.
  • микс от зеленчуци - 1/2 пакет китайски
  • соев сос - 2 с.л
  • доматен сок - 1 к.ч
  • зеленчукова подправка - 1 ч.л.
  • лук - 1 бр.
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки жулиени и сложете в дълбок тиган с олиото, да се запържват, като малко по-късно сипете и една чаша вода.

Покрийте с капак и след като поври, добавете чубрица и малко зеленчукова подправка.

Когато изври водата, сипете доматения сок и соевия сос.

Пържете, докато останат на мазнина, извадете месото в друг съд а в същия тиган сипете малко олио и китайския микс.

В отделна касерола сварете ориза, отцедете водата и прибавете към запържения микс.

Заедно ги запържете и овкусете с черен пипер.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар