Начин на приготвяне
Заекът се почиства и измива, след което се подсушава добре. Реже се на порции и се натрива със сол, масло, червен пипер.
Картофите се белят и измиват (ако са дребни и млади, се оставят цели, но ако са големи - се режат на шест или осем парчета.
Целината се почиства, ако има жилки, и се нарязват на дребно, а листата се оставят за поръсване отгоре.
Лукът се задушава в олиото, без да се пържи много, смесва се с нарязаната целина, дафинов лист, скилидките чесън нарязани и картофки и всичко се слага в тавичката.
Заешкото се подрежда върху тях и се залива с бульона и се покрива с фолио, ако пък има капак за тавата - още по-добре.
Заекът се пече 40 минути с капак и 20 без, за да се зачерви.
Фурната е сгорещена на 200°C, после се намалява.
Питомният Заек с Картофки на Фурна е много вкусен, опитайте.