Питомен Заек с Картофки на Фурна

14/05/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 850
  • Преглеждания за месеца358
  • Преглеждания за седмицата152
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заек - 1 бр. (около 1.5 г)
  • картофи - 1.5 г
  • целина - 2 стръка с листата
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л. или мас за натриване на месото
  • червен пипер - 1 ч.л. за натриване на месото
  • олио - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • зеленчуков бульон - 1 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се почиства и измива, след което се подсушава добре. Реже се на порци и се натрива със сол, масло, червен пипер.

Картофите се белят и измиват (ако са дребни и млади, се оставят цели, но ако са големи - се режат на шест или осем парчета.

Целината се почиства, ако има жилки, и се нарязват на дребно, а листата се оставят за поръсване отгоре. Лукът се задушава в олиото, без да се пържи много, смесва се с нарязаната целина, дафинов лист, скилидките чесън нарязани и картофки и всичко се слага в тавичката.

Заешкото се подрежда върху тях и се залива с бульона и се покрива с фолио, ако пък има капак за тавата - още по-добре.

Пече се 40 мин с капак и 20 без, за да се зачерви.

Фурната е сгорещена на 200°C, после се намалява.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар