Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от тиквички, картофи и гъби

Мусака от тиквички, картофи и гъби

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Мусака от тиквички, картофи и гъби5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Вегетарианска мусака с изискана визия - радост да очите и небцето"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • тиквички - 3 - 4 бр.
  • мариновани гъби - 300 г
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 150 г
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • копър - 2 - 3 клонки
  • магданоз - 2 - 3 клонки
  • домати - 3 - 4 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките и картофите се белят и режат на колелца, на след това - на малки кубчета.

Гъбите се режат на ивички.

В намазнена с олио тава се поставят нарязаните картофи, тиквички и гъби, подправя се със сол и нарязаните подправки копър, магданоз и скилидките чесън, нарязани на ситно.

Полива се с около 100 мл вода и се пече до зачервяване.

После се поръсва със настърганото на ситно сирене и върху него настъргания кашкавал.

Доматите се нарязват на колелца и се нареждат върху кашкавала и мусаката отново се запича до разтапяне на кашкавала и запичане на домата.

Мусаката от тиквички, картофи и гъби е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зомбаю
Зомбаю
Голяма вкусотия. Втория път бих наръсил и други подправчици, но като за пръв път, я сготвих точно по рецептата, и е чудесна.
15.05.2018 16:31
1