Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Кайсиева крем торта с череши

Кайсиева крем торта с череши

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431885
Кайсиева крем торта с череши2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • За Блата
  • брашно - 1 и ½ ч.ч.
  • краве масло - 60 г
  • пудра захар - ½ ч.ч.
  • За крем 1
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - ½ ч.ч.
  • нишесте - 1 ½ с.л.
  • прясно мляко - 150 мл
  • За крем 2
  • извара - 250г
  • захар - ¾ ч.ч.
  • ванилия - 1 пак.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • портокалова кора - настъргана на ситно
  • Топинг
  • череши - 1 ч.ч.
  • захар - 2 - 3 с.л.
  • вода - 150 мл
  • желатин - 1 пак.
  • кайсии - 5 - 6 бр. за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тава с диаметър 20-22 см

Продуктите за блата се разбъркват до образуване на трохи и бързо се меси на ръка. Оставя се в хладилника, докато се стегне добре. Разточва се кора и се оформя по дъното и стените на предварително намазана с масло и поръсена с брашно форма. Излишната част по края се откъсва.

Пече се около 15 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса. Преди да се изпече, се дупчи с вилица. След изпичане се охлажда.

Крем 1

Разбиват се яйцата и захарта много добре. Постепенно се добавя нишестето и се бърка добре. На тънка струйка при непрекъснато бъркане се налива горещото мляко. Връща се в тенджерата и се сгъстява на слаб огън при непрекъснато бъркане. Гъстотата трябва да е като при пудинг.

Крем 2

Продуктите за крем 2 се разбъркват много добре с миксер за около 5 минути, докато заприлича на майонеза. След това се размесва с охладения Крем 1.

Топинг

Черешите се смесват със захарта и водата и се кипват до разтопяване на захарта. Когато се поохлади, се добавя разтвореният желатин.

В охладения блат се изсипва кремът и се разпределя равномерно. Отгоре във вид на ветрило по края се редят нарязаните кайсии и в средата между кайсиите се разпределят черешите и всичко /цялата торта се полива с черешовия сироп/.

Охлажда се много добре преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: