Начин на приготвяне
Тава с диаметър 20-22 см
Продуктите за блата се разбъркват до образуване на трохи и бързо се меси на ръка. Оставя се в хладилника, докато се стегне добре. Разточва се кора и се оформя по дъното и стените на предварително намазана с масло и поръсена с брашно форма. Излишната част по края се откъсва.
Пече се около 15 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса. Преди да се изпече, се дупчи с вилица. След изпичане се охлажда.
Крем 1
Разбиват се яйцата и захарта много добре. Постепенно се добавя нишестето и се бърка добре. На тънка струйка при непрекъснато бъркане се налива горещото мляко. Връща се в тенджерата и се сгъстява на слаб огън при непрекъснато бъркане. Гъстотата трябва да е като при пудинг.
Крем 2
Продуктите за крем 2 се разбъркват много добре с миксер за около 5 минути, докато заприлича на майонеза. След това се размесва с охладения Крем 1.
Топинг
Черешите се смесват със захарта и водата и се кипват до разтопяване на захарта. Когато се поохлади, се добавя разтвореният желатин.
В охладения блат се изсипва кремът и се разпределя равномерно. Отгоре във вид на ветрило по края се редят нарязаните кайсии и в средата между кайсиите се разпределят черешите и всичко /цялата торта се полива с черешовия сироп/.
Охлажда се много добре преди сервиране.