Лава кейк с малиново кули

Анелия ТерзиеваАнелия ТерзиеваПомощник Готвач1617141
15/05/2018
"Нежен кейк с ароматно малиново кули - романтика в чинийка "
Приготвяне10 мин.
Готвене11 мин.
Общо21 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 191
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • натурален шоколад - 100 г
  • масло - 100 г
  • захар - 70 г
  • брашно - 20 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • малиново кули - за гарниране
  • сладолед - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Представям ви една класика, а именно Лава кейк. Шоколадово изкушение, което можем да гарнираме с пресни плодове, сладолед или да поднесем със сос. Най-хубавото е, че може да си оставим няколко кейкчета във фризера и да имаме винаги нещо шоколадово под ръка.

За този сладкиш е изключително важно да спазваме точните грамажи на продуктите, а също така и времето за печене.

Разтапяме маслото, шоколада и захарта на водна баня или в микровълнова.

Разбиваме яйцата за кратко с помощта на тел и ги добавяме бавно към леко охладената шоколадова смес. Прибавяме пресятото брашно и ванилията. Разбърква до хомогенност, но не повече.

Намазваме силиконовите формички (разбира се може да използваме и стъклени, керамични и т.н.) с масло с помощта на четка и поръсваме с брашно така, че да полепне навсякъде.

Разпределяме сместа във формичките и ги поставяме в хладилника за около час. Печем в предварително загрята фурна точно на 220 градуса за 11-12 мин. Ако печем замразени кейкчета, то тогава увеличаваме времето с 2 мин.

Имайте предвид, че времето може малко да варира в зависимост от фурната и големината на формичките. Целта е бързо да получим коричка в краищата на кейка, а вътре да имаме течен център.

Моите лава кейкове гарнирах с малиново кули и/или сладолед.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар