Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бамя, задушена с лук и домати

Бамя, задушена с лук и домати

Бамя, задушена с лук и домати2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • бамя - 750 - 800 г прясна
  • вода - 2 ч.ч.
  • оцет - 1 ч.ч.
  • лук - 3 глави кромид
  • домати - 2 бр. пресни или от буркан
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитата бамя се слага във водата с оцет, за да се пресече лигавицата, която бамята съдържа.

С мазнината се задушават трите глави лук, нарязани на ситно, до омекване.

Прибавят се доматите /наситнени/, брашното и бамята, червения пипер, посолява се и се оставя да ври 30-40 минути.

Сваля се ястието от котлона и се поръсва с наситнения магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: