Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пикантна задушена бамя

Пикантна задушена бамя

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Пикантна задушена бамя1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Бамя, която леко ще погали небцето ви, вкус, който няма да забравите"

Необходими Продукти

  • бамя - 300 г
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1бр. червена, люта
  • бульон - 350 мл зеленчуков
  • кориандър - 2 с.л. пресен
  • олио - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л. семе
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете за 1-2 минути семената от горчица, докато започнат да пукат. Добавете ситно нарязаните лук, чесън и люта чушка. Овкусете със сол и червен пипер и запържете до прозрачност на лука.

Разредете запръжката с бульона, добавете бамята и варете под похлупак около 20 минути на умерен огън до омекването ѝ. Махнете капака и варете още 3-4 минути, за да се изпари течността.

Сервирайте ястието в затоплена чиния и гарнирайте с клонки пресен кориандър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: