Супа от леща по марокански с парченца тиква

16/05/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaИноватор4972005551
"Леща, тиква и джинджифил - това ли е ароматната рецепта за леща, която търсихте от дълго време "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
  • Преглеждания общо221
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме лещата от вечерта. Отцеждаме я и я поставяме в студена вода заедно с лука, моркова и корените за супа.

Сваряваме лещата в зеленчуковия бульон и оставяме на страна. Отделяме корените за супа и лука.

Прецеждаме бульона и отделяме 1 ч.ч. леща. Пасираме останалата част от нея със зеленчуковия бульон и моркова.

В друга тенджера сипваме мазнина, в която сотираме нарязаните на ситни кубчета червен лук и джинджифил и праз.

Усилваме огъня и добавяме тиквата, нарязана на кубчета и прецедената чаша леща.

Задушаваме 5 минути, след което прибавяме пасирания бульон, куркумата и сол на вкус.

Варим супата още 15 минути на слаб огън.

Сервираме в дълбоки чинии, като можете да добавите кокосово мляко по желание.

БЕЗ ГЛУТЕН, ПОДХОДЯЩА ЗА ДИАБЕТИЦИ.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар