Здравейте, тараллите ми се получиха много красиви, но твърди и вътре изглеждаха леко недопечени, въпреки че са били 40 мин. във фурната на 180-190 градуса. Къде може да е проблема? В някои италиански сайтове четох, че трябва да се оставят да съхнат 4-5 часа преди да се изпекат или дори цяла нощ . Ама кой има толкова време да чака?!
09.02.2025 09:49
1
Yordanka Kovacheva
Здравейте. Възможно е да сте пекли на по- висока температура или фурната Ви да не отчита правилно градусите. Както знаем, всяка фурна пече различно и понякога се налага да подхождаме интуитивно относно градуси и време на печене. Както и се иска постоянно наблюдение на печивото.
Таралите е нормално да са твърдички и хрупкави, особено ако са от пълнозърнести брашна, както в случая.
Моят съвет е да не се отказвате и да пробвате следващия път с малко по- ниска температура, за да се изпекат добре и отвътре. За да не са толкова твърди може да увеличите бялото брашно за сметка на пълнозърнестото или да увеличите хидратацията на тестото. Успех!
Таралите е нормално да са твърдички и хрупкави, особено ако са от пълнозърнести брашна, както в случая.
Моят съвет е да не се отказвате и да пробвате следващия път с малко по- ниска температура, за да се изпекат добре и отвътре. За да не са толкова твърди може да увеличите бялото брашно за сметка на пълнозърнестото или да увеличите хидратацията на тестото. Успех!