Панирани зелени домати

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
13/01/2013
"Няма да повярвате, но бирата изневерява на пилешките филенца с тези невероятно хрупкави панирани зелени домати "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 848
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • домати - зелени пресни или от туршия
  • за панировката
  • яйца - 1 жълтък
  • сода - 1/4 ч.л. бикарбонат
  • сол - 1 щипка
  • вода - 300 мл ледена
  • лед - 4 - 5 кубчета
  • брашно - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете доматите на кръгчета и ги оставете под наклон за 1-2 часа, за да се отцедят от излишната течност.

Разбийте последователно всички продукти за панировката, като накрая добавяте и брашното.

Всеки резен домат се потапя бързо в панировката и се пускат да се изпържат до хубав кафевикав загар от двете страни.

Отцеждат се върху скара с кухненска хартия отдолу.

Рейтинг

5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Mariana
Mariana
22.09.2016 15:38
Само едно не ми е ясно, какво правим с кубчетата лед?
3
0
Петър Николов
ако не ни хареса да пием по една студена вода :)
2
0
Добринка Петкова
Сигурно са за пититето към мезето :)
3
0