Начин на приготвяне
Киселото мляко и яйцето трябва да са предварително престояли на стайна температура 60 минути.
В купа поставете киселото мляко, жълтъка и содите, разбъркайте да шупне сместа.
Добавете разтопеното масло (но не горещо), натрошеното на по-едро сирене и солта, разбъркайте.
Започнете да добавяте на части пресято брашно и бъркайте, докато получите гъсто и лепящо се по ръцете тесто.
Включете фурната на 180 градуса и застелете тава с хартия за печене.
Намажете ръцете си с олио и оформете топки колкото голямо яйце от тестото, подредете ги в тавата.
Намажете малките питки с разбития белтък и поръсете със сусам. Поставете тавата в нагрятата фурна и печете за около 30 минути до златист цвят.
Меки, пухкави, бързи и вкусни питки за закуска.
Пухкавите питки с масло са готови.