Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Пухкави питки с масло

Пухкави питки с масло

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Пухкави питки с масло
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
13
"Диетите са за онези, които не знаят как се правят пухкави питки с масло"

Необходими Продукти

  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • амонячна сода - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 0. 5 ч.л.
  • масло - 50 г разтопено
  • сол - 0. 5 ч.л.
  • сирене - 200 г
  • брашно - до гъсто лепкаво тесто
  • белтъци - 1 бр.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко и яйцето трябва да са предварително престояли на стайна температура 60 минути.

В купа поставете киселото мляко, жълтъка и содите, разбъркайте да шупне сместа.

Добавете разтопеното масло (но не горещо), натрошеното на по-едро сирене и солта, разбъркайте.

Започнете да добавяте на части пресято брашно и бъркайте, докато получите гъсто и лепящо се по ръцете тесто.

Включете фурната на 180 градуса и застелете тава с хартия за печене.

Намажете ръцете си с олио и оформете топки колкото голямо яйце от тестото, подредете ги в тавата.

Намажете малките питки с разбития белтък и поръсете със сусам. Поставете тавата в нагрятата фурна и печете за около 30 минути до златист цвят.

Меки, пухкави, бързи и вкусни питки за закуска.

Пухкавите питки с масло са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: