Начин на приготвяне
Първо се разтварят маята и захарта в топла, но не горещата вода. В отделен съд се пресяват сухите съставки. Когато маята шупне сместа се добавя към пресятите съставки.
Добавя се оцетът и се замесва меко тесто. При необходимост се добавя малко брашно, колкото да не лепне.
Към тестото се добавя олиото, премесва се и се оставя в плик да втаса поне час. Готовото тесто е меко, въздушно и еластично, с мехурчета.
В намазнена форма или тава се подрежда в желаната от Вас форма (подходящо и за единични питки, и за хлябове).
Тестото се оставя за още 40 минути или до удвояване на обема. Намазва се с разбито яйце и се слага във фурната.
Пече се в студена фурна на 180 градуса до готовност. Това тесто е идеално и за любителите на дебели пици и пухкави питки.