Начин на приготвяне
Разбийте кокосовото мляко със захарта, солта, лимоновия сок и олиото. Когато кристалчетата се стопят прибавете на части брашното, пресявайки го с бакпулвера.
Разбийте леко с телена бъркалка, без да бъркате прекалено много, а само до образуване на хомогенна смес без бучки. Ако ви се види рядка може да ръснете допълнително малко брашно.
Сложете повечето шоколад, нарязан на едри парченца, а остатъка заделете за украса.
Сипете кексовата смес във малка форма, намазнена и набрашнена (17 см.диаметър с дупка в средата).
Изпечете в загрята на 175 градуса фурна без вентилатор за 30 минути или до суха клечка. През първите 20 минути не отваряйте фурната.
След като изстине кексчето отделете внимателно от формата и поръсете с пудра захар и настъргания останал шоколад.
Получава се малък кекс, ако вашата формичка е по- голяма може да увеличите продуктите или да направите двойна доза.
Кексът с кокосово мляко без яйца е готов.
Да ви е сладко!
Коментари