Начин на приготвяне
Ако бобът е суров се сварява. Зеленият се задушава за 6 мин. в подсолена вода на тих огън. Фурната се загрява на 200 градуса. Зрелият боб се отцежда от водата, а зеленият също се отцежда и се изплаква със студена вода.
Агнешкото бутче леко се посолява и се правят с тъничко ножче прорези в кожата на месото и се редува от китчиците (листенца) розмарин и чесън на всеки 2. 5 см. Натрива се и олиото.
Слага се в тавичка и се залива с виното да се пече за 90 мин. Стопява се маслото и в него се задушава наситненият лук до светло карамелен цвят.
Добавя се пюрето и се разбърква, а после и изцеденият зрял боб. Дърпа се от огъня и се държи на топло. Отцежда се и зеления фасул. Изважда се опеченото бутче и го поставяме в голяма затоплена чиния (плато).
Зеления фасул заливаме с 2-3 с.л. от мазнината (соса) останал в тавата от бута, добавяме и зрелия боб и внимателно ги смесваме, за да не ги начупим и разкашкаме. Слага се гарнитурата отстрани на бутчето в платото или оформяте отделни порции.