Агнешко Печено по Италиански

Агнешко Печено по Италиански1 / 2
20/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 2.3 кг
  • розмарин - 15 - 20 малки клончета розмарин
  • олио - 1 с.л. за месото
  • сол - за натриване на месото
  • чесън - 3 скилидки, обелени и нарязани на тънко
  • червено вино - 1 ч.ч. сладко
  • За соса
  • боб - 450 г зрял (може и готов от буркан)
  • зелен фасул - 450 г
  • масло - 25 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • глава - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако бобът е суров се сварява. Зеленият се задушава за 6 мин. в подсолена вода на тих огън. Фурната се загрява на 200 градуса. Зрелият боб се отцежда от водата, а зеленият също се отцежда и се изплаква със студена вода.

Агнешкото бутче леко се посолява и се правят с тъничко ножче прорези в кожата на месото и се редува от китчиците (листенца) розмарин и чесън на всеки 2. 5 см. Натрива се и олиото.

Слага се в тавичка и се залива с виното да се пече за 90 мин. Стопява се маслото и в него се задушава наситненият лук до светло карамелен цвят.

Добавя се пюрето и се разбърква, а после и изцеденият зрял боб. Дърпа се от огъня и се държи на топло. Отцежда се и зеления фасул. Изважда се опеченото бутче и го поставяме в голяма затоплена чиния (плато).

Зеления фасул заливаме с 2-3 с.л. от мазнината (соса) останал в тавата от бута, добавяме и зрелия боб и внимателно ги смесваме, за да не ги начупим и разкашкаме. Слага се гарнитурата отстрани на бутчето в платото или оформяте отделни порции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: