Домашна лятна торта с ягоди

20/05/2018
Дани Русенова
отДани РусеноваЧирак37424
"Знаем, че лятото е сезонът на диетите, ама така ни се прияде една лека тортичка с ягоди "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 378
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • За блатовете
  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 6 с.л.
  • За крема
  • заквасена сметана - 2 кофички от по 400 г
  • пудра захар - 1 ч.ч. или 1 пакетче от 200 г
  • ягоди - 200 - 300 г
  • За украса
  • ягоди - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се разбиват яйцата със захарта. Прибавя се водата и брашното. Сместа се разделя на 2 равни части.

Взема се тава (продълговата или кръгла) и се застила с хартия за печене. При желание може малко да се намаже с олио, но хартията се отделя и без да е намазана.

Изпичат се 2 блата и се оставят да поизстинат. През това време се разбива с миксер заквасената сметана с пудрата захар. Прибавят се и ситно нарязани ягоди. Всичко се разбърква добре.

Взема се първият блат, поставя се в подноса, който сте избрали, и се сиропира съвсем леко (може да се използва сок от компот или прясно мляко).

Намазва се обилно с крема от сметана с ягоди.

Отгоре се поставя и втория блат. Сиропира се. Украсява се с останалите ягоди по желание.

Хубаво е да престои поне една вечер в хладилник, за да се стегне кремът, а и след престояване блатовете се напояват повече и се надуват.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар