Начин на приготвяне
Разбиваме белтъците на сняг и накрая прибавяме захарта.
Добавяме жълтъците, като разбиваме още 2-3 минути. Постепенно прибавяме и брашното и накрая ванилията.
Готовата смес печем за 20 минути във фурната.
Започваме да си приготвяме крема по сления начин.
Първо си приготвяме желатина.След като набъбне, към него изсипваме сока от компота, сока от лимона и 30 г захар.
Загряваме сместа до кипване, след което охлаждаме.
Изварата разбиваме със 70 г захар, след което към нея прибавяме охладената сметана и 2 с.л. от желатиновата смес.
Блатът разделяме на две.
Поставяме едната час, като отгоре прибавяме половината крем и върху него втория блат.
Върху втория блат прибавяме и останалия крем и нареждаме резенчета кайсии.
Заливаме тортата с охладената желираща смес и прибираме в хладилника да се стегне.