Бързи сърца на тиган

Бързи сърца на тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
11/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Приготвят се толкова бързо, че няма да имате време за изстудите бирата"

Необходими Продукти

  • лук - 2 бр.
  • картофи - 1 бр.
  • пилешки сърца - 300 г
  • сол - на вкус
  • розмарин
  • мащерка
  • черен пипер
  • бекон - 4 ленти, запечени на сух тиган
  • брашно - 1 ч.л.
  • магданоз
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките сърца се срязват на две и обилно с вода се измиват. В тиган с олио се запържват за кратко, добавя се ситно нарязан лук и чесън.

Когато сменят цвета си прибавяме картофи, нарязани на тънки кръгчета, бекон - нарязан и предварително запечен в сух тиган.

Овкусява се със сол, черен пипер, мащерка и стръкче розмарин.

Долива се гореща вода да покрие продуктите и готвим на тих огън, до готовност.

Към края поръсваме малко брашно, разбърква се и след минута сваляме от котлона.

Поднасяме биреното мезе с нарязан пресен магданоз.

Бързите сърца на тиган са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: