Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа по унгарски

Пилешка супа по унгарски

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432401401654
Пилешка супа по унгарски2 / 2
20/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 бр. фенер
  • черен пипер - зърна
  • сол - 1 ч.л.
  • моркови - 2 бр.
  • целина - 50 г от глава
  • магданоз - ½ връзка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • фиде - 50 г
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фенерът, крилата, черен пипер и сол се заливат с 2 литра вода и се кипват. Вари се 30 минути.

Добавят се моркови, целина на едри ивици, дръжките магданоз, лукът почистен, само от външната люспа, и обеления чесън.

Вари се още 30 минути, прецежда се и в бульона се вари фидето до сваряване. През това време се обезкоставя месото, а лукът се реже на полумесеци.

При сервиране във всяка чиния се слага от зеленчуците- морков, целина, лук и от месото. Ръси се с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: