Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Пилешка супа с нудли по азиатски

Пилешка супа с нудли по азиатски

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Пилешка супа с нудли по азиатски
Снимка: Зори
1 / 12
15/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Пилешка супа с нудли по азиатски - една вкусна и засищаща пилешка супа, по-различна от всичко, което сте опитвали досега."

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 700 г
  • лук - 1 глава
  • целина - 2 - 3 стръка с листа
  • черен пипер - 10 зърна
  • сол - ½ ч.л.
  • оризови нудли - 70 г
  • зелен боб - ½ ч.ч. замразен
  • праз лук - 1 малък стрък, бялата част
  • черен пипер - ½ ч.л. смлян
  • За гарнирането с яйчените ивички
  • яйца - 3 бр.
  • магданоз - 2 с.л. нарязан или магданоз
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се измива и прехвърля в тенджера, налива се 2 литра студена вода, половин чаена лъжичка сол, черен пипер на зърна, срязаната на две глава кромид лук и стрък целина (листата отделят за поръсване на азиатската супа).

Месото се сварява до готовност, обезкостява се и се нарязва или накъсва на дребно, бульонът се прецежда.

Прецеденият пилешки бульон се загрява в дълбока тенджера и щом заври, се добавят леко начупените оризовите нудли. Варят се 3-4 минути.

Добавят се пилешкото месо, замразения зелен боб, стръкове целина и бялата част на празия лук, нарязани на тънки ивички, подправя се със солта и пипера. Чорбата от пиле се оставя да поври още 2-3 минути.

За яйчените ивички, с които ще гарнираме пилешката супа с нудли по азиатски, яйцата се разбиват с вилица в купа. Прибавя се ситно нарязан кориандър или магданоз, поръсва се със сол и черен пипер. В широк незалепващ тиган за палачинки се загрява чаена лъжичка слънчогледово олио.

Изсипва се яйчената смес, като тигана се върти така, че да се покрие дъното равномерно (като палачинка). Готви се до готовност или докато сместа стегне. Обръща се и се запича и от другата страна до златисто. След това се прехвърля върху дъска за рязане и се навива на руло. Накрая се нарязва на тънки ленти под ъгъл.

Готовата пилешка супа с нудли по азиатски се сервира, гарнирана с яйчените ивички и се поръсва със ситно нарязаните листа целина.

Знаете ли как е добър апетит на китайски? ! Звучи: màn màn chī и се изписва просто ей така: 慢慢吃!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: