Начин на приготвяне
Пилешкото месо се измива и прехвърля в тенджера, налива се 2 литра студена вода, половин чаена лъжичка сол, черен пипер на зърна, срязаната на две глава кромид лук и стрък целина (листата отделят за поръсване на азиатската супа).
Месото се сварява до готовност, обезкостява се и се нарязва или накъсва на дребно, бульонът се прецежда.
Прецеденият пилешки бульон се загрява в дълбока тенджера и щом заври, се добавят леко начупените оризовите нудли. Варят се 3-4 минути.
Добавят се пилешкото месо, замразения зелен боб, стръкове целина и бялата част на празия лук, нарязани на тънки ивички, подправя се със солта и пипера. Чорбата от пиле се оставя да поври още 2-3 минути.
За яйчените ивички, с които ще гарнираме пилешката супа с нудли по азиатски, яйцата се разбиват с вилица в купа. Прибавя се ситно нарязан кориандър или магданоз, поръсва се със сол и черен пипер. В широк незалепващ тиган за палачинки се загрява чаена лъжичка слънчогледово олио.
Изсипва се яйчената смес, като тигана се върти така, че да се покрие дъното равномерно (като палачинка). Готви се до готовност или докато сместа стегне. Обръща се и се запича и от другата страна до златисто. След това се прехвърля върху дъска за рязане и се навива на руло. Накрая се нарязва на тънки ленти под ъгъл.
Готовата пилешка супа с нудли по азиатски се сервира, гарнирана с яйчените ивички и се поръсва със ситно нарязаните листа целина.
Знаете ли как е добър апетит на китайски? ! Звучи: màn màn chī и се изписва просто ей така: 慢慢吃!