Начин на приготвяне
Измивате и нарязвате дробчетата, воденичките и крилцата. Режете праза на ситно, почиствате чушката от семките и дръжката и я режете на кубчета, картофа обелвате, измивате и също режете на кубчета.
В тенджера загрявате олиото, слагате субпродуктите, запържвате леко и добавяте нарязаните чушка и праз, подправката за супа, съдържаща: настъргани моркови, домати, лук, грах и магданоз.
Задушавате за кратко подправяте с изброените подправки и наливате водата, желателно гореща, за да не се прекъсне процеса на готвене. След като субпродуктите са почти сварени слагате и нарязаните картофи. След като и те започнат да поомекват слагате и фидето.
След сваряването на фидето и всички останали продукти, сваляте тенджерата от котлона и застройвате с приготвената застройка, за която в купа разбивате киселото мляко и яйцата. После наливате няколко черпака от супата в застройката при непрекъснато разбъркване за да се темперира и да не се пресекът яйцата.
После повтаряте процедурата обратно, като наливате темперираната застройка в тенджерата със супата при непрекъсното разбъркване. Оставяте леко да се охлади.
Може да сервирате с чеснови крутони. В загрят тиган с две - три супени лъжици олио слагате скилидка две чесън стрит на паста за кратко, колкото да се овкуси мазнината защо иначе може да пригори.
Режете няколко филии стар хляб по ваш избор на кубчета и овалвате в овкусената мазнина и разтилате в тава, която поставяте в загрята фурна на функция грил или горен реотан докато крутоните придобият златист загар.