Начин на приготвяне
Лукът и морковите се почистват и се режат на едро. Чушките се почистват от семките и се режат на ивички.
Всички зеленчуци се слагат в тенджера с вряща, подсолена вода с малко олио.
Бутчетата се почистват от кожата и се режат на порции.
Слагат се при зеленчуците заедно с дръжките от магданоз. Картофите се обелват и се режат на дребни кубчета. След като месото се свари, се маха от бульона. Зеленчуците се махат с решетка в купа.
Бульонът се прецежда и се връща на котлона. Зеленчуците се пасират и се връщат в бульона. Овкусява се с подправките. Добавят се картофите и фидето и се готвят до готовност.
Бутчетата се обезкостяват и месото се реже на дребно. След като картофите и фидето са сварени, месото се добавя към супата. Маха се от котлона и се оставя леко да изстине.
През това време се прави застройката, като към разбитите жълтъци се добавя киселото мляко. След това при непрекъснато разбъркване, се добавя от бульона.
След това застройката се сипва в пилешката супа, като се бърка непрекъснато с черпак.
Пилешката супа по рецепта на моята майка е готова.
Коментари