Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа по рецепта на моята майка

Пилешка супа по рецепта на моята майка

Пилешка супа по рецепта на моята майка
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Мама винаги знае как да направи най-вкусната супичка"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. от домашна кокошка
  • фиде - 2 шепи
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1/2 бр. зелена + 1/2 червена
  • картофи - 3 бр. (малки)
  • магданоз - 1 връзка (дръжките)
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • жълтъци - 2 бр.
  • чубрица - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковите се почистват и се режат на едро. Чушките се почистват от семките и се режат на ивички.

Всички зеленчуци се слагат в тенджера с вряща, подсолена вода с малко олио.

Бутчетата се почистват от кожата и се режат на порции.

Слагат се при зеленчуците заедно с дръжките от магданоз. Картофите се обелват и се режат на дребни кубчета. След като месото се свари, се маха от бульона. Зеленчуците се махат с решетка в купа.

Бульонът се прецежда и се връща на котлона. Зеленчуците се пасират и се връщат в бульона. Овкусява се с подправките. Добавят се картофите и фидето и се готвят до готовност.

Бутчетата се обезкостяват и месото се реже на дребно. След като картофите и фидето са сварени, месото се добавя към супата. Маха се от котлона и се оставя леко да изстине.

През това време се прави застройката, като към разбитите жълтъци се добавя киселото мляко. След това при непрекъснато разбъркване, се добавя от бульона.

След това застройката се сипва в пилешката супа, като се бърка непрекъснато с черпак.

Пилешката супа по рецепта на моята майка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Людмила
Людмила
Чудесна!!!
27.08.2022 17:59
3