Начин на приготвяне
Първо сварете сиропчето от изброените продукти. Използвайте само кората на лимона и малко от сока. Варете около 10 -12 минутки и оставете да се охлади.
Разбийте яйцата със захарта, щипка сол и добавете лимоновия сок - 1 лъжичка и пресятото с бакпулвера брашно. Доразбийте за кратко до хомогенна пухкава смес.
Разтопете маслото и намазнете дъното на тавичка. Застилайте с една кора, намазвайте я с масло с помощта на кухненска четка и отгоре слагайте друга кора, върху която разпределете от яйчената смес - 5-6 лъжички.
Поставяйте следваща кора, която мажете само с масло, после втора с плънка - и така до привършване на продуктите.
Хубаво е да не притискате корите, а даже да ги оставяте леко нагънати, за да има място да бухва плънката.
Изпечете в загрята на 180°C фурна до златисто и горещата баница залейте с изстиналия вече сироп, от който извадете лимоновите кори.
Покрийте с кърпа и оставете да изстине напълно и сиропчето да се поеме добре.
Да ви е сладко!
Арабската баница е готова.