Начин на приготвяне
Измиваме ягодите и ги отцеждаме от водата.
В блендер пасираме съставките за палачинковото тесто.
Консистенцията трябва да е с тази на бозата.
Коригирайте я, ако е гъста, прибавете още от млякото.
Приготвяме палачинките върху намазнен тефлонов тиган.
Поставяме ги в чиния, като всяка изпечена палачинка намазваме с масло и я обръщаме на дъното на чинията.
За пълнежа разбъркваме рикотата с ванилията. Подслаждаме с мед и ягодов сироп.
Смесваме добре съставките.
Ароматът на сладкото от горски ягоди обогатява вкусовите качества на пълнежа.
Във всяка палачинка поставяме по лъжица от плънката и свиваме на вързопче.
Сервираме ягодовите изненади, поръсени с пудра захар.
Съвет: Ако замените брашното със спелта или от лимец, ще се радвате на десертна закуска без глутен.
За намазване на тигана предпочитам растителната мазнина, защото маслото прегаря и вкусът им се променя.
Останалите плодовете на сладкото можете да прибавите към сметановия сладолед или да смесите с йогурт.
Ще се насладите на вкусен ягодов сладолед или ароматен млечен десерт.