Огретен с ньоки

Владка ПанайотоваВладка Панайотова
Иноватор
1432431875
Огретен с ньоки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • картофи - 1.2 кг
  • сол
  • индийско орехче
  • яйца - 1 бр
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • домати - 1 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • течна сметана - 200 мл
  • мащерка - 1 ч.л.
  • За гъбения сос
  • гъби - 250 г
  • краве масло - 30 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 2 стръка
  • брашно - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • прясно мляко - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват цели и необелени в студена вода. Обелват се и се пюрират. Добавя се сол, индийско орехче, олио, яйце, брашно и се размесва добре.

На добре набрашнен плот се оформя дълго и тънко руло като наденичка. Режат се еднакви парчета /ньоки/, по желание се декорират с вилица и се потапят във вряща вода, в която има мазнина за около 2 минути.

Когато изплуват, се вадят и се потапят в съд с ледено студена вода. Вадят се и се отцеждат. Редят се в общ или индивидуални съдове, поливат се с гъбения сос, поръсват се със ситно нарязан домат, поръсва се с мащерка, след това със сметана и накрая настъргания кашкавал. Пече се до зачервяване при 200-220 градуса.

Гъбен сос:

Нарязаните гъби се пържат в смес от масло и зехтин. Добавя се нарязаният лук. Поръсва се с брашно и леко се запържва.

Налива се виното и се бърка енергично. Подправя се с черен пипер, сол и се добавя прясното мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: