Манджа с боб и наденица

21/01/2013
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
"Как така не сте опитвали манджа с боб и наденица? Пропуск, който трябва да оправим на момента "
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 127
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба предварително от предната вечер. На следващия ден го сложете да се вари, като изсипете първата вода.

Щом бобът поуври леко, добавете нарязаните зеленчуци (без доматите), малко мазнина и доварете, докато напълно омекне. Тогава добавете нарязаните домати и оставете да ври.

Успоредно с това изпечете наденицата. За запръжката на боба загрейте в съд мазнина и запържете в нея брашното с червения пипер.

Бъркайте докато се получи кашица и я разредете постепенно с няколко черпака от бульона на боба. След това върнете всичко при боба и добавете парчетата нарязана наденица.

Овкусете със сол, черен пипер, джоджен и по желание малко чубрица. Натрошете вътре и сушената люта чушка. Доварете за 10 минути. Снемете и добавете скълцан магданоз по желание.

Поднесете порция манджа с боб и наденица, гарнирана с купчинка сварен и овкусен със сол ориз. подобни рецепти тук

5 7
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар