Начин на приготвяне
Обелете скаридите, като махнете главите, краката и обвивката на тялото, но запазете опашката. Стопете маслото и запържете в него лука, чесъна и чушката за 3-4 мин да омекнат.
Добавете кориандъра и солта, разбъркайте за 2 мин. Ред е на доматеното пюре, водата и сметаната. Всичко трябва да кипне, като бъркате, слагат се щипките от раци и скаридите и сокът от лайм. Оставете да проври 10-15 мин, докато сместа се сгъсти и морските дарове станат готови.
В съд с тефлоново покритие запържвате ориза с маслото за 1 мин. Водата за ориза се слага да заври с 1/2 ч.л. сол, изсипете ориза и щом заври, го намалете на тих огън да къкри 15 мин, покрито с капак, без да се отхлупва.
После го дръпнете от огъня, разбъркайте с вилица и поднесете веднага. Оформете в голямо плато и върху него изсипете морските дарове.