Начин на приготвяне
В купа се смесват 200 мл от млякото, което предварително леко сме затоплили, захарта и сухата мая. Маята се оставя за десетина минути да се активира.
След като шупне се прибавят 100 мл топла вода и олиото, лъжица и половина сол, един белтък и пресятото брашно.
Замесва се гладко тесто, оформя се на топка, покрива се с памучна кърпа и се оставя да втаса на топло за около час. От втасалото тесто се оформят 14 еднакви топки.
Всяка топка се усуква като фитил, който се прегъва и завързва, а краищата му се подпъхват в средата на възела. Хлебчетата се нареждат в тава, покрита с хартия за печене и се оставят да втасат за още около половин час.
След това всяко хлебче се топва цяло в останалото прясно мляко, намазва се с разбит жълтък и се поръсва със сусам и мак.
Кайзер хлебчетата се пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса докато получат златист загар.
Коментари