Козуначено хладилно тесто

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
1511
1413
1545
5
28/05/2018
"Хубавите работи стават бавно, а най-доброто козуначно тесто трябва да престои поне една нощ в хладилника "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 626
  • Преглеждания за месеца234
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята, като сипете 2 с.л, захар и разбъркате хубаво, докато получите консистенция на боза, сипете около 100 мл топло мляко и около 2 с.л брашно.

Оставете да изпълни купичката, след което е готова.

Разбийте яйцата със захарта, докато се разтопи, и прибавете прясното мляко, ванилията, кората от портокала и есенцията.

Разтопете маста и маслото, пресейте брашното и направете кладенче. Замесете меко тесто, като започнете да вмъквате по малко от мазнината.

Месите и добавяте от маслото с олиото и маста, докато тестото усвои всичката мазнина. Оставете тестото да почине около 20 минути, след което намажете торбичка с олио и пъхнете тестото в нея, хубаво я завържете и приберете в хладилник.

На другия ден извадете тестото и след около час можете да го оформяте.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар