Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта, добавят се пресятото брашно с бакпулвера и най-накрая есенцията. Сипва се във подходяща форма и се тръсва 3-4 пъти в масата, за да излязат балончетата въздух. Пече се на 170°C до суха клечка.
След като изстине, се разрязва на 2. Единият блат се поставя в поднос и се сиропира със сока от компота. Ягодите се измиват добре и се отделят за украсата.
Сметаната се разбива с миксера до готовност (отделя се малко от нея за заглаждане на тортата отгоре) и се добавят целите ягоди (леко поръсени с малко захар). Обърква се внимателно.
Сместа се изсипва върху блата и се заравнява. Поставя се другият блат и също се сиропира.
Загладете стените с шпатула. Отгоре поставете отделената сметана и загладете.
Декорирайте сметановата торта с цели ягоди - според повода.
Бързата торта с много ягоди е готова.