Бърза торта с много ягоди

Бърза торта с много ягоди
Снимка: Цветанка Цветанова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Ако наистина си падате по ягодите, направо ще се влюбите в тази торта - много ягодова е"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - есенция
  • бакпулвер - 1
  • за сиропиране
  • компот от ягоди - сок
  • за пълнежа и украсата
  • ягоди - 1.5 кг
  • сладкарска сметана - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, добавят се пресятото брашно с бакпулвера и най-накрая есенцията. Сипва се във подходяща форма и се тръсва 3-4 пъти в масата, за да излязат балончетата въздух. Пече се на 170°C до суха клечка.

След като изстине, се разрязва на 2. Единият блат се поставя в поднос и се сиропира със сока от компота. Ягодите се измиват добре и се отделят за украсата.

Сметаната се разбива с миксера до готовност (отделя се малко от нея за заглаждане на тортата отгоре) и се добавят целите ягоди (леко поръсени с малко захар). Обърква се внимателно.

Сместа се изсипва върху блата и се заравнява. Поставя се другият блат и също се сиропира.

Загладете стените с шпатула. Отгоре поставете отделената сметана и загладете.

Декорирайте сметановата торта с цели ягоди - според повода.

Бързата торта с много ягоди е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: