Бърз зелен фасул в тенджера под налягане

29/05/2018
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89024626904
"Постъпете практично - сгответе любимата гозба в тенджера под налягане за двойно по-кратко време "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 496
  • Преглеждания за месеца137
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • зелен фасул - 1 кг
  • моркови - 4 бр.
  • пресен чесън - 1 стрък чесън
  • пресен лук - 3 стръка
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 стръка
  • олио - 5 - 6 с.л
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л. препечено
  • домати - 2 - 3 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистения и измит зелен фасул сложете в тенджерата под налягане заедно с обелените и нарязани на ситно моркови, прибавете ситно нарязаните чесън и лук, сол на вкус, червения пипер, олиото и 500 мл гореща вода.

Затворете капака и след като заври, варете още 15 минути.

Когато налягането спадне, отворете, прибавете обелените и настъргани домати, в които е размито брашното.

Варете още 10 минути без капак, прибавете сол и черен пипер на вкус и ситно нарязаните магданоз и копър.

Ястието може да се хапва топло и студено, гарнирано с лъжица кисело мляко по желание.

Добър апетит! подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар