Гвиниот

Гвиниот1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • За тестото
  • сол - 1 ч.л.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • извара - 20 г
  • прясно мляко - 12 с.л.
  • пудра захар - 5 с.л.
  • лимонова кора
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 12 с.л.
  • брашно - 600 г
  • бакпулвер - 2 бр.
  • За пълнежа
  • извара - 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилова захар - 1 бр.
  • стафиди - 60 г
  • масло - 100 г
  • захар - 120 г
  • нишесте - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме всички съставки за тестото, замесваме го и оставяме в хладилника.

Започваме да си подготвяме пълнежа, като маслото разбиваме със захарта, добавяме яйцата, като отново разбиваме. Към тях добавяме останалите продукти и всичко объркваме добре.

Изваждаме тестото от хладилника. Разточваме и го нарязваме на квадратчета.

Във всяко едно квадратче поставяме от пълнежа, като крайчетата се сгъват.

Намазваме с разбитото яйце, нареждаме в тава и печем в загрята фурна на 180 градуса 20-25 мин. По желание може да поръсим с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: